Спершу цифри а потім лірика.
За 2 дні пройдено 60 км.
На воді проведено загалом 14 годин. Під час тоянки і зупинки я намагався зупиняти трекер.
День перший
День другий
Буду на форумі зроблю посилання гарнішими. З телефону не вдається.
Мета: Пройти на сапах без підтримки водою або сушею більше аніж 1 день. На борту намет, спальники, коремати, вода, їжа, одяг учасників і решта необхідних "приблуд".
Результат нас задовільнив![]()
Учасники: 3 особи
Оксана - досвідчений і тертий сапер
Богдан - сапер початківець, але затятий
Стас - день старту співпав з другим разом стояння на сапі
Рушили в 9.30 у вівторок 14 червня
Прибули о 20.10 в середу 15 червня
Лірика:
Перший день розпочався з гарною погодою, попутною досить не поганою течією і відсутністю вітру.
З неприємного - новообернений сапер в перші години чомусь здав. Я так розумію не був готовий морально. Тому що після першої зупинки він нарешті включився в роботу і почав грести. Хоча не так активно як ми з Оксаною, але все ж і досвід в нього відсутній.
Річка Рать невелика. Течія приємно допомагала, якщо вчасно помічали куди тече. Якщо не вчасно помічали то навіть сідали на пузо. Хоч з довгими плавцями нікого і не було, але й цих було достатньо. Річка мілка. Кілька разів злазили і тягли до глибшого місця.
Результат дня 30 км за 7год. 30 хв. зупинки не враховано, або частково не враховано. Старт біля 9.30 фініш біля 20-ї
Зупмнились на острові. Обіцяних прогнозом дощів не було, лише двічі ледь покрапав сліпий дощик. Оксані вистачило часу одягнути курткуЗасіб від комарів не згодився (не було їх просто). Турбопічка від Аліка БОМБЕЗНА. Поки мастяться бутерброди - чай закипає ;-) В такі сплави варто також брати вудочки. Але я рідко ловлю тому і не подумав про це. А шанс поїсти риби був просто нереально величезний
))
Про ніч нічого сказати. Хто спав а хто згорів і крутився... Крем від сонця варто використати все ж до а не після
День другий розпочали теж орієнтовно в 9.30 на воді. В цей день вітер був не на стільки дружнім. Зустрічний майже всю першу половину дня з рідкими поривами. Віндгуру каже 5, пориви 7 м/с. Я не знаю, на око ще не визначаю... Коли виплили на Десну то течія практично втратила свою привабливість. Просто собі є але нас не турбує. Двічі полив дощ. Куртки вдягали всіПо дорозі познайомились з байдарочниками які з Чернігова до Києва прямували. В цей день зробили панський обід. Варили гречку з тушонкою. Особисто я вважаю що так робити не варто. Краще частіші перекуси але не набивати кендюх. Проте нам лишалось не так багато гребсти і часу достатньо то я вирішив не впиратись і зробити як вимагала більшість )) З цікавого, бачили річковий трамвай, покатали з пів години жабу. Переніс з Десни в Десенку досить зручний. Головне перед тим як витягати сап вибігти на берег і глянути де саме переноситись, щоб не тягти зайві 20-30 метрів сап по суходолу. Сам сап не страшно, але розгружати і по новій навантажувати просто не хотілось.
Результат дня 30 км за 6 з половиною годин.
День перший умови сприятливі день другий не сприятливі. Чергове підтвердження що ми в перший день спокійно пройшли б більше. Але маємо що маємо.
Загальні враження позитивні.
Висновки для себе: новачків брати не можна. Виключення людина якій вистачає сил і дурі, і це перевірено перед запливом.
При запливі гуртом треба обговорити (або попередити) режим руху. Час старту і завершення руху. Режим харчування і т.п.
Якщо щось забув - додам. Якщо є бажання в інших учасників щось додати - буду радий почитатиФото додам з десктопу або додасть хтось до того як я це зроблю
)
Наразі всеГотовий відповідати на питання і вислухати критику
З.І. Велике дякую Оксані за те що підбила, Володі за трансфер і Аліку за пічку![]()